WORLDWIDE FREE SHIPPING ON ORDERS OVER €100

Ik reis naar India om de samples van mijn derde MOOST Wanted collectie te beoordelen. Dit gaat niet zonder slag of stoot. In de blog van vorige week (vind je hier)  lees je over mijn eerste dagen in India en het moment dat ik voor de eerste keer mijn sample collectie te zien krijg.

Goed om te weten

Ik had het zo geregeld, dat ik de eerste twee dagen in India de samples zou keuren en alle aanpassingen door zou geven. Dit zodat ik aan het einde van mijn reis de definitieve samples nog zou kunnen zien. Om te voorkomen dat ik net zoals vorig jaar aanpassingen moest doorgeven via de mail en dat er grote kans is op misverstanden. Ik heb hier heel erg van geleerd, dus een juiste planning en ik dacht alles komt goed! Je kunt je voorstellen dat er nogal wat druk op mij lag, deze eerste dagen. Na de eerste dag uitgeput thuis te komen, kan ik werkelijk niks anders dan doemdenken.. ‘’Shit, wat nu te doen?’’ Aangezien het inmiddels donker is en ik geleerd heb van mijn taxi moment, knaag ik genoodzaakt een zak rauwe wortels weg, all the way from Holland.

Foto 1

Inspiratie(loos)

Deze eerste twee dagen zijn een levende hel en ik heb mij in tijden niet zo inspiratieloos gevoeld. Ik stond in de fabriek en ik wist werkelijk waar niet wat ik met mezelf aan moest. Ik zag de samples en ik dacht echt wat moet ik hiermee?!  De hoogste telefoonrekening ooit liegt er niet om: telefoontjes met vriendinnen, mijn moeder, mijn vriend en coach slepen me erdoor heen. (Heb jij een coach? Ja zeker, hier kom ik in een volgende blog een keer op terug)

Na twee slepende dagen in de fabriek, bezoek ik allerlei markten. De jacht op mooie stoffen, originele sieraden en andere verassende spullen brengen mijn inspiratie en moed weer terug. Leuk om te weten is dat ik voor het eerst van mijn leven heb geprobeerd te vloggen. Inderdaad, geprobeerd, want ik zal je vertellen dat ik mij voor de camera niet heel comfortabel voel. Maar in ieder geval krijgen jullie op deze manier een beeld van het MOOST Wanted productie proces. Wordt vervolgd!

Wist je dat:

  • New Delhi meer dan 22 miljoen inwoners telt?
  • New Delhi op de 11e plek de smerigste steden ter wereld staat? Tot vorig jaar stond het nog op plek nummer 1.
  • India en vooral New Delhi: You hate it or you love it. Als je het mij vraagt, is dit zeker van toepassing!

Zie hier een kleine impressie van foto’s tijdens mijn reis.

Deel 1 foto6

 

Deel 1 Foto 4
Deel 1 foto6 naast

Deel 1 Foto 5 JPG

Deel 1 foto 6

 

Verwend Westers

Op een plek als India realiseer ik mij maar al te goed hoe ontzettend verwend ik als Westerse vrouw ben. Wij leven in zo een mooi, en vooral ontzettend schoon land, dat ik er veel te weinig bij stil sta dat dit helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Zo werd het tijdens mijn reis twee dagen afgeraden om naar buiten te gaan vanwege ernstige luchtvervuiling, zelfs de scholen sloten hiervoor. Ik trotseerde de buitenlucht toch, door naar buiten te gaan met zelf gebouwd luchtkapje. Helaas ontbreekt hiervan de foto! Kun jij je voorstellen dat dit in Nederland het geval zou zijn? Ik in ieder geval niet!

Ook de hoeveelheid mensen die in India op straat leven, en dan zelfs tussen snelwegen in, shockeren mij. Ik heb inmiddels best veel gezien, maar deze beelden hebben mij het meest geraakt.

deel 2 foto 2

Deel 2 foto 1

 

 

Tegenstellingen

Tegelijkertijd is India ook een land dat onwijs puur is. De geuren en de verscheidenheid aan kleuren zijn overweldigend mooi. Mijn keuze om de minst opvallende kleding mee te nemen, was geen slimme keus. Ik viel onwijs op met mijn beige, grijs- achtige gekleurde kleding!

Ondanks dat de mensen in India erg behulpzaam zijn, is het mega belangrijk om voorzichtig te zijn.. Zoals ik in mijn vorige  blog beschreef werd mijn goedgelovigheid hier flink op de proef gesteld.

Gelukkig ben ik door verschillende ontmoetingen met mensen op onwijs leuke plekken terecht gekomen, die ik als toerist anders nooit zou hebben gevonden. Zo kwam ik als enige blanke vrouw terecht bij een gemeenschap waar op traditionele wijze werd gezongen, gegeten en gebeden. Ik wist werkelijk niet wat ik mee maakte, en vond het zo mooi dat ik hier bij mocht zijn. Ik voelde mij voor eens niet die blanke toerist, maar éen van hen.

Foto eten

Tot slot

De laatste twee dagen in India ben ik terug in de fabriek. Ik voel me een stuk beter en weet inmiddels veel beter wat ik wil. Helaas zal ik de doorgevoerde veranderingen pas zien op het moment dat ik de samples thuis in Amsterdam zal ontvangen. Hierdoor is de kans op fouten en stress groter. Maar als ik een ding geleerd heb hier in India is dit het wel: Hoe weinig uitzicht er in een moment kan zijn, hoeft nog niks te zeggen over het uiteindelijke resultaat. I keep my fingers crossed.

laatste foto

Voor nu ga ik met een onwijs voldaan gevoel terug naar Amsterdam. Dankjewel India en New Delhi, ik heb opnieuw genoten van je veelzijdigheid!

 

PS. Ik kan jullie helaas nog niet laten zien wat het eind resultaat is van mijn nieuwe collectie, maar ik kan jullie wel blij maken met de finale sale van mijn oude collectie! Shop deze hier! 

Liefs,

Marinka

 

 

Pin It on Pinterest

Share This