WORLDWIDE FREE SHIPPING ON ORDERS OVER €100

Reis mee met MOOST Wanted: India, wat ben je toch niet te beschrijven! Part 1

by | Feb 8, 2017 | Diary | 4 comments

Ik reis naar India om de samples van mijn derde MOOST Wanted collectie te beoordelen. Dit gaat niet zonder slag of stoot. Lees hier meer over mijn ervaringen en reis mee naar o.a. New Delhi!

Reality check

Welgeteld 5 minuten nadat ik op Indiase bodem geland ben, ervaar ik mijn eerste reality check. Op de wc, wel te verstaan. Ik heb mijzelf in een onhandige positie weten te manoeuvreren: gehurkt, met mijn broek op de enkels, in mijn linkerhand mijn paspoort en de rechterhand mijn portemonnee. Nadat ik een uur in de rij heb gestaan voor mijn visa en paspoort check, kan je je voorstellen dat ik erg uitkeek naar dit moment.

Dan – reality kicks in – spring ik op en met mijn broek nog half open hangend, wurm ik mijzelf uit het krappe wc hok. Terwijl ik de hal in ren en de onbekende jongeman zoek bij wie ik al mijn bagage heb achter gelaten om het nodige wc-moment in te lassen, vraag ik mijzelf bezorgd af: ben ik misschien iets te goed van vertrouwen geweest?

Ik haal opgelucht adem; hij staat er nog, eind goed, al goed. Maar toch, ik kan me voorstellen dat jij je nu afvraagt: ‘’Marinka, hoe overleef jij in hemelsnaam drie weken alleen in India?’’Voor deze reis zou ik nonchalant de schouders op hebben gehaald en je hebben verteld: ‘’dat doe ik wel even.’’ Na deze reis weet ik dat dit toch behoorlijk tegenvalt.

Alleen reizen in India

In New Delhi word het sterk afgeraden om als reizende vrouw alleen in het donker naar buiten te gaan. Dit is niet echt een fijne gedachte om in mijn hoofd te hebben als ik om twee uur s ‘nachts in de taxi stap bij een man die geen enkel woord Engels spreekt. Ik realiseer op dat moment dat mijn lot geheel aan een onbekende man is overgelaten; duistere scenario’s schieten door mijn hoofd en ik bedenk meerdere escape plannen. – Mam, als je dit leest, sorry!

Maar opnieuw kan ik dit verhaal eindigen met de woorden: eind goed, al goed. Ik arriveer bij een van de meest gastvrije, vriendelijkste families die ik ooit heb ontmoet. Ik heb bewust voor een Airbnb gekozen in plaats van een hotelkamer. Dit omdat ik graag wat meer interacties met mensen in India wil hebben. Ik heb een eigen verdieping dus ook genoeg privé ruimte. Wat een luxe….

Ik duik uitgeput in bed en bereid mij voor op de volgende dag, ik zal mijn nieuwe MOOST Wanted collectie beoordelen, die hier in India geproduceerd wordt. Hierop voorafgaand is een productieboek opgestuurd naar de fabriek, waarin al mijn ideeën, stoffen en ontwerpen zijn verwerkt. Vervolgens hebben de fabrikanten een maand de tijd gehad om de prototypes te maken. Dit moment is voor mij nog spannender dan in mijn uppie om twee uur s ‘nachts in New Delhi een taxi in te stappen.

Moed in de schoenen

Ondanks een flinke jetlag en drie uur slaap loop ik die volgende dag vol goede moed het kantoor van de fabriek in. Daar hangt ze, mijn baby, mijn creatieve proces, vertaal in een nieuwe MOOST Wanted collectie. Terwijl ik door de prototypes loop, zinkt de moed in mijn schoenen, het huilen staat mij nader dan het lachen. Als klap op de vuurpijl is er een pasmodel die niet helemaal het MOOST Wanted type is; de kleding komt niet goed uit. Dit bedoel ik absoluut niet onaardig tegenover haar, ze was prachtig!

Een zinnetje dreunt zonder genade door mijn hoofd: ‘Is dit het dan?’’

Benieuwd hoe dit avontuur afloopt? Lees in mijn volgende blog hoe ik mijn moed terug vind en dit oplos!

Liefs,

Marinka

Pin It on Pinterest

Share This